Warning
ΌΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΪΟΝ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ. ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΣΠΙΤΙ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΣΑΓΕΙ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ «ΦΟΡΟ ΣΙΩΠΗΣ» ΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΙΑ

Το Αποκλειστικο

Αθήνα, Ελλάδα - Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα νέο τέλος που θα εφαρμόζεται σε κάθε κομμωτήριο και κουρείο στη χώρα για τους πελάτες που αρνούνται να κάνουν small talk με τον κομμωτή τους. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το τέλος έχει σκοπό να ενθαρρύνει την κοινωνική αλληλεπίδραση και να αποτρέψει τις «άβολες σιωπές» κατά τη διάρκεια των ραντεβού για μαλλιά.

«Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι όλοι κοινωνικοί τύποι, αλλά έλα μωρέ, μια μικρή κουβεντούλα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου. "Τα κομμωτήρια και τα κουρεία είναι μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν και να δημιουργήσουν κοινότητα. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα αυτού του είδους κοινωνικής αλληλεπίδρασης."

Η χρέωση θα ισχύει για πελάτες που μένουν σιωπηλοί καθ' όλη τη διάρκεια του ραντεβού τους, με το ποσό να ποικίλλει ανάλογα με τη διάρκεια της συνεδρίας. Για μικρότερα ραντεβού, η χρέωση θα είναι κατ' αποκοπή ποσό 5 €, ενώ για μεγαλύτερα ραντεβού οι πελάτες θα μπορούσαν να πληρώσουν έως και 20 € επιπλέον.

Η κίνηση έχει αντιμετωπιστεί με ποικίλες αντιδράσεις τόσο από ιδιοκτήτες κομμωτηρίων όσο και από πελάτες. Κάποιοι επιδοκίμασαν την κυβέρνηση για την ενθάρρυνση της κοινωνικοποίησης και την επαναφορά της τέχνης της συνομιλίας, ενώ άλλοι επέκριναν το τέλος ως επεμβατικό και περιττό.

«Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να αναγκάζουμε τον κόσμο να μιλάει αν δεν θέλει», λέει η Μαρία Κατσαρού, ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στην Αθήνα. "Μερικοί άνθρωποι μπαίνουν απλώς για να χαλαρώσουν και να χαλαρώσουν και δεν θέλουν να τους ενοχλούν με τις κουβέντες. Επιπλέον, ποιος θα το αστυνομεύσει αυτό; Υποτίθεται ότι πρέπει να αναφέρουμε τους σιωπηλούς πελάτες μας στην κυβέρνηση;"

Όσον αφορά τους πελάτες, πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με τη νέα χρέωση. «Θέλω απλώς να κουρευτώ με την ησυχία μου, είναι πολύ να ρωτήσω;» έγραψε στο Twitter ένας δυσαρεστημένος πελάτης. "Τώρα πρέπει να πληρώσω επιπλέον μόνο και μόνο για να αποφύγω τις κουβέντες; Αυτό είναι γελοίο!"

Μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς η νέα χρέωση θα επηρεάσει τον κλάδο των κομμωτηρίων και των κουρείων στην Ελλάδα. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο - εάν σκοπεύετε να φτιάξετε τα μαλλιά σας στην Ελλάδα σύντομα, ίσως θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στις κουβέντες, διαφορετικά κινδυνεύετε να πληρώσετε το τίμημα.